FOR ADDITIONAL INFORMATION
info@derhunds.com

DER HUNDS & M-OTIVE Live @ club *MIXTAPE 5*, B-Side | 18.10.2015

Рок-глутницата DER HUNDS подпомогнати от новоизгряващата алтърнатив-рок банда M-otive, ще разтресат подлеза на НДК на 18-ти октомври в малката зала на club *MIXTAPE 5*.

За DER HUNDS това е първа клубна изява от повече от половин година насам и откриваща за сезона, през който се очаква появата на новия албум на групата. Момчетата споделят, че са се концентрирали върху изработването на новия материал и по тази причина са ограничили до минимум изявите си на живо. Въпреки това, както самите те казват, желанието за контакт „очи в очи“ с публиката и нуждата от взаимно зареждане с позитивна коцертна енергия ги кара да се подготвят паралелно и за тази среща.

DER HUNDS обещават и няколко музикални изненади.
Другият стимул за този концерт са новите им приятели от сравнително младата банда M-otive. Групата е сформирана през януари 2012 от Райна Банова и Деян Петков под името “Emotive”. Стартирайки експериментално с неясна цел и посока, бандата бързо прави няколко клубни участия в София, свирейки предимно кавъри и няколко авторски парчета. След няколко промени в състава през лятото на 2013-та Рене и Дидо намират своят настоящ барабанист - Димитър Димитров и светкавично започват да творят и репетират. През ноември същата година Христо Шуманов допълва пъзела, по-късно наречен – “M-otive”. Намирайки множество допирни точки, четиримата работят предимно върху собствени песни и се ориентират към модерен алтърнатив рок. В началото на 2014г. M-otive записват първата си авторска песен „Hunger”, а през лятото на същата година бандата участва в „БНТ Парк Лайв” с песента „Black Water”. Тази песен е вторият студиен запис и актуален сингъл на групата, който те ще представят на концерта в *MIXTAPE 5*.

18 октомри, неделя
club *MIXTAPE 5*, B-Side
Врати: 19:30
Начало: 20:30
Вход: 7 лв. (само на място)